Slajder oferta

twitter
linkedin

Pliki cookies

Ta strona używa plików cookies dla poprawnego funkcjonowania narzędzi. Aby dowiedzieć się więcej o plikach cookies na tej stronie, odwiedź naszą politykę prywatności

Akceptuję pliki cookies od tej strony

Schowaj

14 i 15 lutego 2024 r. na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej odbyły się Warsztaty i FORUM wiedzy managerskiej FoodFakty Science 4. KGL S.A. został jednym z partnerów wydarzenia. Podczas warsztatów nasi przedstawiciele wygłosili prezentację.

 

Warsztaty i FORUM wiedzy managerskiej FoodFakty Science 4 Business – Jakość i bezpieczeństwo opakowań i produktu zapakowanego zorganizowane w połowie lutego br. w Łodzi przez portal foodfakty.pl zgromadziły osoby zajmujące się na co dzień bezpieczeństwem i jakością produktu w opakowaniu, ale również bezpośrednio wyborem i kontrolą samego materiału opakowaniowego. Warsztaty obejmowały trzy perspektywy:

  1. Kontrola jakości i bezpieczeństwa opakowania i produktu – aspekty materiałowe, technologiczne i środowiskowe.
  2. Regulacje i wymagania prawne i zgodność opakowań z wymaganiami rynku i kontrahentów.
  3. Recykling, biodegradacja, GOZ – aspekty technologiczne i prawne.

W ramach perspektywy pierwszej, przedstawiciele spółki KGL S.A. – Karolina Wołyńska (Dyrektor ds. Zarządzania Jakością), Sławomir Lesiński (Kierownik Działu Kontroli Jakości) i Anita Frydrych (Dyrektor Działu Rozwoju Technologii Tworzyw Sztucznych i Funduszy Unijnych) – poprowadzili 45-minutowy warsztat pt. „Metody badań i kontroli jakości opakowań i folii sztywnych dla przemysłu spożywczego wytwarzanych zgodnie z zasadami gospodarki o obiegu zamkniętym”.

W trakcie wystąpienia Eksperci przedstawili produkty wytwarzane w zakładach KGL zgodnie z zasadami Gospodarki o Obiegu Zamkniętym. Następnie omówili każde z zaprezentowanych folii i opakowań oraz zaprezentowali dostępne metody ich badań i kontroli jakości.